Κέντρο Λόγου & Ειδικών Θεραπειών Αλέκα Χατζή
 
 
 
 
 
Μοιραστείτε το στα Social:
 
 
 
Share on Facebook
Tweet
Share On Google Plus
Share On Pinterest
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Οι Υπηρεσίες μας:

 

 
 
 
 
 
 
 
 

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 
 
 
 

 
Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου και της ομιλίας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, όποια και αν είναι η αιτία τους.

Στόχος της είναι η ομαλή κοινωνικοποίηση και η επιτυχία παιδιών στο σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον.
 
 
 
 
 
 
 

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ

 
 
 
 

 
Στόχος των συνεδριών ειδικής διαπαιδαγώγησης αποτελεί η αποκατάσταση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών της ανάγνωσης/κατανόησης, της γραφής/γραπτής έκφρασης και των μαθηματικών. Κατά τις αρχικές συνεδρίες πραγματοποιείται αξιολόγηση των δυσκολιών του παιδιού ώστε να προσδιοριστούν οι στόχοι του προγράμματος. Αφού διαμορφωθεί ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πλάνο για το παιδί, στο οποίο λαμβάνεται υπόψη η αρχική αξιολόγηση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μαθητή, ξεκινάει η διαδικασία επίτευξης των στόχων. Στις συνεδρίες ειδικής διαπαιδαγώγησης διδάσκονται μνημονικές τεχνικές και διαφορετικοί τρόποι επεξεργασίας και απομνημόνευσης της σχολικής ύλης ώστε να αξιοποιούνται τα δυνατά σημεία κάθε μαθητή και ο τρόπος που μαθαίνει. Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ακολουθείται η σχολική ύλη της τάξης στην οποία βρίσκεται το παιδί, αλλά γίνεται «γέμισμα των κενών» από προηγούμενες τάξεις. Η επίτευξη ενός στόχου μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες.
 
 
 
 
 
 
 

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 
 
 
 

 
Η παιδιατρική εργοθεραπεία έχει ως στόχο την αξιολόγηση και τον εντοπισμό δυσλειτουργιών στους διάφορους τομείς που αφορούν κάθε παιδί.

Ύστερα μέσω στοχοκατευθυνόμενων δραστηριοτήτων και του παιχνιδιού παρεμβαίνει και αποκαθιστά τις δυσλειτουργίες αυτές. Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του κάθε παιδιού ώστε να αποδίδει όσο το το δυνατόν καλύτερα σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Οι υπηρεσίες εργοθεραπείας παρέχονται ύστερα από εκτενή αξιολόγηση σε παιδιά όλων των ηλικιών που παρουσιάζουν:
  • ΔΕΠ-Υ
  • Δυσπραξία
  • Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
  • Γραφοκινητικές δυσκολίες
  • Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας
  • Διαταραχές συμπεριφοράς
  • Δυσκολίες στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ / ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

 
 
 
 

 
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙA
Είναι θεραπεία, κατά την οποία ο ψυχοθεραπευτής συνεργάζεται με το άτομο (ενήλικα ή παιδί) με στόχο την αναγνώριση του προβλήματος και την αντιμετώπιση του. Το άτομο ενθαρρύνεται να εκφράσει τα προβλήματά του μέσω του λόγου ή και του παιχνιδιού στα παιδιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
Οι γονείς συνεργάζονται με τον ψυχοθεραπευτή με σκοπό τη βοήθεια του παιδιού, τόσο σε θέματα συναισθηματικά, όσο και συμπεριφοράς . Συμπτώματα, όπως η κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακά προβλήματα, μπορούν να κινητοποιήσουν τους γονείς, να ζητήσουν βοήθεια. Εί

ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
Στόχοι των ομάδων είναι:
1. η στήριξη του θεσμού της οικογένειας και
2. η πρόληψη της ψυχικής υγείας του παιδιού, αλλά και όλων των μελών της οικογένειας. Κάθε συνάντηση έχει συγκεκριμένο θέμα και οι γονείς αποκτούν αφενός γνώσεις και αφετέρου οδηγούνται σταδιακά στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της προσωπικότητάς τους, ώστε να είσαι σε θέση, να ανταποκριθούν στη θετική εξέλιξη του παιδιού τους.
 
 
 
 
 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ / Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ / ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ